AANPASSEN & SLEUTELEN

PRIORITEITEN

Vanwege de aangescherpte maatregelen die onlangs zijn ingegaan, werk ik alleen nog maar thuis en kom ik de deur niet meer uit. Alleen voor de nodige boodschappen en voor mijn dagelijkse hardlooprondje kom ik buiten. Uiteraard is dat enorm saai, zeker met dit mooie weer, maar hoe meer iedereen zich hier aan houdt, des te eerder kunnen we allemaal weer leuke dingen gaan doen!

HARDLOPEN

Totdat we wisten dat alle maatregelen tot 6 april zouden gelden, heb ik samen met mijn trainer besloten dat we gewoon doorgingen met trainen zoals het schema aangaf. Dit kwam mede doordat mijn vorm enorm goed was. Ik trainde namelijk mijn piekmomenten toe op 15 en 22 maart jongstleden. Daar zou ik voor een snelle 10 kilometer wedstrijd gaan en voor het NK halve marathon, waar ik voor een medaille wilde gaan.

Alle trainingen gingen top, ook mede doordat ik meer kon rusten omdat mijn werk een stuk rustiger werd. Toen deze wedstrijden werden geannuleerd, heb ik er voor gekozen om een 10 kilometer simulatie wedstrijd te doen. Hierbij heb ik deze training er ook echt voor gekozen om deze training als een wedstrijd te benaderen. Ik had een vriend bij op de fiets en verder liep ik helemaal alleen. In deze “trainingswedstrijd” liep ik een tijd van 29.04 op de 10 kilometer. Een duidelijk signaal dat ik écht in vorm ben, daar dit 32 seconden sneller is dan mijn officiële PR. Omdat dit niet geregistreerd is en uiteraard niet aan de geldige regels voldoet, zal dit dus ook zeker niet gelden als een nieuw PR, maar een goed gevoel geeft het wel!

KOMENDE TIJD

Nadat bekend is gemaakt dat er tot 1 juni geen evenementen plaats gaan vinden, betekend dit dus ook dat er geen hardloopwedstrijden zijn de komende tijd. Op dit moment heb ik dus ook niks aan een goede vorm, dus hebben mijn trainer en ik besloten om een korte rustperiode in te lassen. Daarbij houd ik geen totale rust, maar dit houdt in dat ik van 8 á 9 looptrainingen per week, naar ongeveer 3 á 4 looptrainingen per week ga. Zo kan ik mentaal en fysiek weer opladen, om mij daarna voor te bereiden op hopelijk een paar wegwedstrijden met als einddoel een mooie marathon in het najaar! Dan sluit ik ook graag weer af met de mededeling dat gezondheid voorop staat en dat als iedereen zich aan de regels houdt, we er weer zo snel mogelijk vanaf zijn!

Stay safe!


Reageer op deze blog

Partners