EERSTE INDRUK GARMIN FR245 MUSIC


Nadat ik een aantal jaar met veel plezier gebruik heb gemaakt van de Garmin Forerunner 235, was daar het nieuwe model: de Garmin Forerunner 245 Music. Dit zou een mooie upgrade moeten zijn van de FR235, met onder andere muziek, kleurendisplay en nóg meer functies! Lees hier mijn eerste indruk van de Garmin Forerunner 245 Music!

Uiterlijk

De nieuwe FR245 is echt een lust voor het oog. Waar ik de FR235 niet vaak als casual horloge droeg, zou ik dit met de FR245 dus vaker doen. Een strak design en veel verschillende wijzerplaten waar je uit kunt kiezen. Door middel van de Connect IQ Store in de Garmin Connect App, kan je honderden verschillende Watch Faces downloaden, zodat je voor elke gelegenheid een andere Watch Face hebt. Of dit nu voor een wedstrijd is die je loopt of voor een zakelijke afspraak, het is allemaal mogelijk. Bekijk hier alle mogelijkheden! Daarnaast is de FR245 een 42mm horloge, waarbij de FR235 45mm was. Aangezien de meeste hardlopers geen hele brede polsen hebben, is dit de perfecte grootte. Hij is wel iets dikker (12.2mm tegenover 11.7mm bij de FR235), maar dat kan dit horloge makkelijk hebben. 

Het polsbandje is een hele grote vooruitgang. Het voelt als het ware als een soort elastiek, waardoor hij dus nooit te los of te strak zit!

Het scherm van de FR245 heeft duidelijk een veel hogere resolutie dan zijn voorganger (240x240 pixels!). Daarnaast zijn de 5 knopjes die je kunt gebruiken heel gemakkelijk in te drukken. De start/stop knop is iets duidelijker aangegeven met een rode rand, omdat deze ook tijdens zware workouts makkelijker gevonden moet worden.

Opties

Waar te beginnen? De FR245 heeft enorm veel opties. Als alleen al wordt gekeken naar de verschillende sporten die je met de FR245 kunt beoefenen, heeft deze enorme sprongen gemaakt. Hardlopen, fietsen, trailrun, zwemmen, kracht (een van mijn favorieten), wandelen, yoga, stairstepper, elliptical & roeien behoren allemaal tot de mogelijkheden. En dit zijn ze nog niet eens allemaal...

En wat is nu de beste manier om deze opties te testen? Inderdaad, tijdens een goede workout!

GPS & Hartslagmeting    

In deze blog wil ik al wel vast wat zeggen over de GPS en hartslagmeting, maar alle andere functies tijdens workouts leg ik in een nieuwe blog uit (het zijn er namelijk zó ontzettend veel).

De GPS is heel nauwkeurig zoals we van Garmin gewend zijn. Hij vindt het GPS signaal snel en ook op nieuwe plekken kost dit geen enkele moeite.

Waar ik helemaal tevreden over ben, is de nauwkeurigheid van de hartslagmeting. Mede door het nieuwe bandje zit het horloge altijd op de goede plek, waardoor de hartslag goed gemeten wordt. Ook in een training met wat korte versnellingen van bijvoorbeeld 20 seconden, zie je dat de hartslag precies klopt en dat de hartslagband dus echt niet meer nodig is! 

“De Garmin Forerunner 245 Music is in mijn ogen het perfecte horloge die een hardloper nodig hebt, met enorm veel functies voor een mooie prijs”

Reacties

" Na een aantal jaar Polar toch maar overgestapt naar de Garmin Forerunner 245. Wat een fijne horloge, gps duidelijk beter dan mijn oude Polar Vantage. Garmin Connect werkt ook prima! "

Jordy Ferouge | 29-05-2019 14:16:41

Reageer op deze blog

Partners