FUNCTIES GARMIN FR245 MUSIC

Waar moet ik beginnen? De nieuwe Garmin Frontrunner 245 Music kent ontelbaar veel functies. Als je dit horloge vergelijkt met zijn voorganger (de FR 235) kom je er achter dat je eigenlijk altijd het nieuwste model van Garmin in huis wilt hebben. De technologie maakt stappen en het uiterlijk gaat daar zeker in mee. In deze blog ga ik een aantal functies bespreken die voor mij van toegevoegde waarde zijn en mij helpen om het beste uit mezelf te halen!

MUZIEK

De enige functie die de FR 245 Music extra heeft ten opzichte van de normale FR 245. Ik vroeg mij echt af hoe goed dit zou werken, maar dit werkt echt top. Zelf gebruik ik de Ipods van Apple. Deze herkent mijn telefoon eerst, maar je kan makkelijk van gebruiker switchen en dus snel connecten met het horloge. Zelf gebruik ik Spotify en had ik binnen enkele minuten al 50 nummers op het horloge staan en deze kon ik dus ook meteen beluisteren. Dit kan makkelijk door afspeellijsten te downloaden vanuit je Spotify account. Downloaden kan eventueel ook via Deezer.

Vaak ben ik beter gefocust zonder muziek, maar met korte herstelloopjes vind ik het soms ook heerlijk om met muziek te lopen!

GARMIN COACH

Een nieuwe functie van Garmin is de “Garmin Coach”. Je kunt kiezen uit 3 verschillende, als het ware, personal trainers die jou naar je persoonlijke doel begeleiden. Je stelt een bepaald racedoel in en hier werk je naar toe met een samengesteld plan! De workouts worden naar je Garmin FR 245 Music geüpload en je weet precies wat er elke training te doen staat. Ideaal!

PRESTATIECONDITIE

Vaak geeft je gevoel aan of er een goede training in de benen zit of niet. De nieuwe Garmin FR245 voelt dat ook aan! Na ongeveer 10/15 minuten geeft het horloge je prestatieconditie aan. Dit wordt aangegeven met een “+ score” of “- score”. Door middel van het tempo, de hartslag en hartslagwisselingen kan de Garmin FR245 berekenen hoe jouw prestatieniveau op dat moment is. Een score in de + is goed en in de – is minder goed.

ONGEVALLENDETECTIE

Een hele belangrijke nieuwe functie is de ongevallendetectie. Met de ongevallendetectie kun je in combinatie met een compatibel mobiel toestel een waarschuwing verzenden naar jouw noodcontacten in geval van een ongeval. Door middel van ingebouwde sensoren kan de Garmin FR245 bepalen of er een ongeval is. 


Reageer op deze blog

Partners