GROOT NIEUWS!

Het mag dan eindelijk verteld worden: Ik ga op 13 oktober mijn allereerste marathon lopen in Eindhoven! Let’s do this!

Geïnspireerd door de allerbeste (Eliud Kipchoge), was ik in mijn hoofd al heel vaak een marathon gefinisht. Nu kan dat dit jaar werkelijkheid worden in Eindhoven. In deze blog vertel ik jullie waarom ik een marathon ga lopen en hoe dit tot stand is gekomen!

Progressie

De laatste 1,5 jaar heb ik op veel afstanden mijn tijden aanzienlijk verbeterd en lijkt het ons (ook mijn trainer Bram Wassenaar) een mooi moment om dit jaar voor de 42,195 kilometer te gaan. Waar 2018 een goed jaar was waarin ik al mijn PR’s verbeterde, ben ik daar in 2019 mee doorgegaan. Op moment van schrijven staat alleen mijn PR op de 5.000M uit 2018 nog en alle andere PR’s heb ik onlangs verbroken met als hoogtepunt mijn tijd van 1:05.57 op de ½ marathon.
Hoe langer de afstanden zijn, hoe beter ik de trainingen aan kan en hoe sneller ik verhoudingsgewijs loop, dus de stap naar de marathon voelt als een juiste keuze. Uiteraard moet je dan 2 keer zo lang lopen, maar met de expertise van mijn trainer, ga ik er vanuit dat we hier goed voorbereid aan de start staan!

Verandering van trainingen

Op dit moment veranderd er nog niet veel aan mijn trainingen. Ik zit nu midden in het baanseizoen om hier een goede basis neer te zetten voor mijn snelheid. Met een nieuw PR op de 3000M (8.21,40), kan ik de snelheid goed aan, om later in het baanseizoen wat meer omvang te gaan draaien en deze snelheid mee te nemen in mijn marathontrainingen. Met name de laatste maanden zal er meer omvang gemaakt worden en zullen er per week meer kilometers gemaakt worden door middel van lange duurlopen en tempoblokken. Zodra ik meer met mijn specifieke marathontrainingen bezig ben, zal ik hier een blog over schrijven.

Verwachtingen

Op dit moment is het heel lastig te zeggen wat mijn verwachtingen zijn voor mijn eerste marathon. Een eindtijd heb ik nog niet gedachten. Afhankelijk van hoe de trainingen zullen gaan de komende maanden, zal ik met mijn trainer een plan opstellen om te kijken hoe hard ik zal weggaan op deze marathon. Naar verwachting zal dat een tijd worden onder de 2.25 uur waar ik op weg zal gaan.

Waarom Eindhoven?

Er zijn in het najaar ontzettend veel marathons en ook veel snelle marathons, zoals Berlijn, Valencia & Amsterdam. Maar waarom kies ik voor Eindhoven?

Eindhoven voelt als “mijn” Brabant. Ik liep hier mijn allereerste halve marathon en heb hier hele goede herinneringen aan. Een snel parcours, super organisatie en niet extreem druk. Het lijkt mij leuk om deze eerste marathon op dit snelle parcours meteen in een mooie tijd af te leggen en zo bij de eerste paar Nederlanders te finishen. De marathon Eindhoven wordt omschreven als “#deleukste”, met veel aanmoedigende quotes en aftellende kilometerborden. Één groot feest, welke ik absoluut niet wil missen!

Onlangs maakt ik via mijn social media kanalen met deze video bekend dat ik mijn eerste marathon ga lopen.

Voor: Hardloopshop.nl


Reacties

" Ik heb je verhaal gelezen, ook de blogs. Je bent goed bezig, en een mooie omslag heb je gemaakt naar een gezonder leven. Heel veel succes met alles. Ik ...oude...vrouw..die hardloopt, blijf je volgen. Groetjes Viola "

Viola Riegman | 21-07-2019 11:16:19

Reageer op deze blog

Partners