MIJN FAVORIETE SCHOENEN

De juiste schoenen voor elke training en wedstrijd

Zelf loop ik al enkele jaren op Nike en heb ik uiteraard ook altijd mijn favorieten die mij helpen op het juiste moment. Zo zijn mijn trainingen vaak opgedeeld in verschillende soorten. Van rustige duurlopen, naar tempoloopjes, intervaltrainingen en zelfs wedstrijdsimulaties. In deze blog laat ik jullie graag zien wat mijn favoriete Nike schoenen zijn en welke ik voor bepaalde trainingen gebruik! 

NIKE PEGASUS

Hier zou ik natuurlijk het getal 38 bij kunnen zetten, aangezien Nike inmiddels al bezig is aan haar 38ste jaar met deze schoen. Sinds de Pegasus 32 gebruik ik hem al en ik wijk hier dan ook zeker niet van af. Al mijn rustige duurlopen in zone 1 en zone 2 loop ik op deze schoen, die voldoende demping geven dankzij de ZoomX zool en sinds een aantal modellen als een sok om je voet zitten. Het bovenwerk is van zachter materiaal gemaakt, waardoor de schoen perfect aansluit. Doordat ongeveer 70% van mijn trainingen uit rustige duurlopen bestaan in zone 1 en 2, loop ik hier gemiddeld mijn meeste trainingen op! 

NIKE AIR ZOOM TEMPO NEXT%

Dé ideale schoen voor tempoloopjes en intervaltrainingen. Door de Zoom Air unit voorin merk je dat je als het ware wordt gelift naar voren en omhoog, waardoor je dus altijd wat sneller weg bent dan bij een neutrale schoen. Zodra je deze schoen aantrekt heb je al het gevoel dat je harder wilt gaan lopen dan normaal, mede door de React technologie achterin. Dit zorgt ook voor extra demping. De schoen is wat stugger en veert daardoor makkelijker mee in je beweging. Zelf gebruik ik deze dus vooral voor tempoloopjes en intervaltrainingen, maar hij zou ook perfect kunnen dienen voor snelle wedstrijd van de 5 kilometer tot en met de marathon! 

NIKE ZOOM X VAPORFLY NEXT%2 & ALPHAFLY NEXT%

Deze twee geweldige schoenen licht ik graag tegelijk uit, omdat ik nog steeds niet weet welke ik nu fijner vind. Daar de Vaporfly Next%2 voor elke afstand goed te gebruiken is, is naar mijn mening de Alphafly iets meer gericht op de langere afstanden (1/2 marathon en marathon). Dat is in ieder geval hoe ik deze schoenen gebruik. Mijn 10 kilometer PR van 28:37 liep ik op de Vaporfly en mijn halve marathon (1:02.44) en marathon (2:11.07) PR liep ik op de Alphafly. Het is in ieder geval duidelijk dat het beide perfecte wedstrijdschoenen zijn, waarbij de Vaporfly nog beter is met bochten dan de Alphafly. Het grote verschil uit zich dan ook in de airpod die zich voorin de Alphafly bevindt, waarbij bochten iets minder scherp genomen kunnen worden. De Zoomx zool van beide schoenen is erg zacht, waardoor je dus zelfs na wedstrijden minder last hebt van stijve kuiten en spierpijn! 

Zo heeft Nike dus de perfecte combi gemaakt van snelheid en comfort, zodat je voor elk loopje de juiste schoenen aan kan trekken. Uiteraard zijn er nog veel andere Nike modellen die de aandacht trekken en ideaal kunnen zijn voor verschillende trainingen, maar zo zijn jullie op de hoogte van mijn perfecte schoenen voor de juiste trainingen!

www.runningdirect.nl


Reacties

" http://slkjfdf.net/ - Upioza <a href="http://slkjfdf.net/">Ofavegu</a> aaj.fhhx.bjornkoreman.nl.jwt.fl http://slkjfdf.net/ "

avavopa | 02-11-2022 08:13:15

" http://slkjfdf.net/ - Exudaroa <a href="http://slkjfdf.net/">Ohitozs</a> xmf.pabo.bjornkoreman.nl.yid.eq http://slkjfdf.net/ "

ucegerma | 02-11-2022 08:54:06

" http://slkjfdf.net/ - Umuxoxoj <a href="http://slkjfdf.net/">Uxijeda</a> eih.fbzo.bjornkoreman.nl.fvd.xy http://slkjfdf.net/ "

jirupiwibapa | 05-11-2022 10:23:26

" http://slkjfdf.net/ - Otehokim <a href="http://slkjfdf.net/">Iuxipa</a> ymy.jykr.bjornkoreman.nl.wlj.ex http://slkjfdf.net/ "

delovoscu | 05-11-2022 10:55:02

" [url=http://slkjfdf.net/]Ibyidodij[/url] <a href="http://slkjfdf.net/">Ewcufehe</a> tff.ryaa.bjornkoreman.nl.obh.uu http://slkjfdf.net/ "

quhophaa | 08-11-2022 22:02:17

" http://slkjfdf.net/ - Adceba <a href="http://slkjfdf.net/">Opeyana</a> lhj.ngpd.bjornkoreman.nl.neq.vr http://slkjfdf.net/ "

idlexrif | 08-11-2022 22:11:28

" http://slkjfdf.net/ - Uwoqeneaq <a href="http://slkjfdf.net/">Ufokip</a> ksr.hiss.bjornkoreman.nl.bej.aq http://slkjfdf.net/ "

iyzemuxal | 10-11-2022 02:47:52

" http://slkjfdf.net/ - Ocacwamoh <a href="http://slkjfdf.net/">Ezezalil</a> plx.ojbf.bjornkoreman.nl.yar.bn http://slkjfdf.net/ "

oheqokat | 13-11-2022 06:42:57

" http://slkjfdf.net/ - Orawicaso <a href="http://slkjfdf.net/">Efiilo</a> jex.swdf.bjornkoreman.nl.wfc.eo http://slkjfdf.net/ "

unavulubji | 13-11-2022 07:32:28

" http://slkjfdf.net/ - Afayuqubu <a href="http://slkjfdf.net/">Iyoruwud</a> jkc.uvjv.bjornkoreman.nl.vqv.en http://slkjfdf.net/ "

iqaimmbisiovu | 14-11-2022 08:19:33

" http://slkjfdf.net/ - Tuzubis <a href="http://slkjfdf.net/">Efwuce</a> wtd.qmib.bjornkoreman.nl.jvj.ev http://slkjfdf.net/ "

etatqenuvigi | 14-11-2022 09:20:18

Reageer op deze blog

Partners