NIKE ALPHAFLY NEXT%2

NIKE ALPHAFLY NEXT% 2

In eerste instantie gemaakt om de snelste man ter wereld, Eliud Kipchoge, nóg harder te laten lopen. Maar hiermee duizenden andere mensen inspireerde om ook record na record te laten lopen. We hebben het hier natuurlijk over het paradepaardje van Nike: de Nike Alphafly Next% 2.

De Alphalfy staat natuurlijk bekend om het bounce-effect. Door de airpod die voorin zit heb je als midden- en voorvoet lander meer effect van de airpod die erin zit. Deze zorgt ervoor dat de schoen iets meer energie teruggeeft bij het afzetten van je voet. Zeker met lange afstanden kan dit een positief effect hebben op het energieverbruik tijdens een training of wedstrijd. Maar deze airpod werkt natuurlijk extra goed door de foamzool, die Nike iets anders heeft aangepakt dan bij zijn voorganger. Waar bij de Alphafly 1 de airpod in direct contact stond met de grond, zit er nu een extra laagje zool (Zoom X) tussen, waardoor je een betere demping ervaart. Dit geldt voor de hele zool. De achterkant van de schoen loopt niet meer af in een punt, maar is wat meer afgevlakt. 

ANDERE PLUSPUNTEN

De Alpafly Next% 2 heeft een iets bredere basis, waardoor je dus beter grondcontact hebt en daarmee de bochten makkelijker kan maken. Normaliter zou je met de Vaporfly beter bochten kunnen nemen, maar door dit zo te doen wordt dit gat tussen de 2 schoenen goed opgevuld.

Het bovendek van de schoenen voelt meer aan als een sok (Flyknit), waardoor het geheel beter past. Ook over de hulpmiddelen zoals de lipjes bij de veters en de hak om je schoenen perfect aan te doen is goed na gedacht. 

WAAROM DE ALPHAFLY NEXT%2?

In mijn ogen is de Alphafly de perfecte schoen voor met name de halve marathon en hele marathon. Door het bounce-effect kom je in een comfortabel tempo te lopen waarmee de schoen de perfecte energie teruggeeft. Zover ik de Alphafly Next%2 heb kunnen testen in trainingen, zorgt deze voor een goede stabiliteit in bochten en het vertrouwde effect van de energieteruggave. 

Zowel mijn persoonlijke records op de halve marathon (1:02.44) en marathon (2:10.32) liep ik op de Alphafly. Deze lijn hoop ik natuurlijk voort te zetten door mijn tijden te blijven verbeteren op de Alphafly!

BLOG VOOR RUNNINGDIRECT.NL

Reageer op deze blog

Partners