WEDSTRIJDPLANNING

WEDSTRIJDPLANNING

Op moment van schrijven zit ik heerlijk te genieten van het zonnetje op Tenerife. Elke dag 20 graden op een mooi eiland is ideaal om je voor te bereiden op wedstrijden die eraan zitten te komen. De eerste paar dagen waren vooral wennen aan de omstandigheden met het temperatuurverschil en de heuvels, maar ik had al snel de smaak te pakken.

SCHEMA

Bram (Wassenaar, mijn trainer) had mijn schema voor de eerste 2 weken al goed uitgewerkt, dus ik wist wat mij te wachten stond. De eerste dag stonden er namelijk al 2 trainingen op het schema waarbij ik dik over de 30 kilometer zou gaan. Enkele dagen later ging er een nieuwe week in, waarbij ik normaal gesproken op maandag een rustdag heb (behalve krachttraining). Vanwege het reizen de week ervoor, stond er nu wel een training op het programma van 30 kilometer, wat meteen een lekker begin was. In de rest van de week liep ik gemiddeld ook 30 kilometer per dag, om aan het eind uit te komen op maar liefst 207 kilometer. Een recordweek voor mij wat ook erg goed voelde en vertrouwen geeft in de aankomende weken en wedstrijden.

De overige weken zien er overigens iets minder heftig uit, daar ik wel een rustdag pak elke week. Deze zullen rond de 150/160 kilometer per week uitkomen.

WEDSTRIJDEN   

Deze week is bekend gemaakt dat ik weer aan de start sta van de Rotterdam Marathon! Enorm blij dat ik hier weer mag gaan knallen, na een goede ervaring vorig jaar. Ik hoop mijn tijd van 2:10.32 te gaan verbeteren. Daarnaast geeft het me vertrouwen dat ik deze tijd liep met een stukje wandelen door zijsteken. Als we dit probleem dit jaar kunnen verhelpen, verwacht ik goede kans te maken op de Olympische Limiet.

Ter voorbereiding van dit ultieme doel loop ik nog twee halve marathons. De eerste die ik loop is in Barcelona op 19 februari. In 2020 liep ik hier net voor de pandemie destijds een PR (1:03.54). Nu wil ik mijn huidige persoonlijke record daar aan gaan vallen, die staat op 1:02.45. Afgelopen jaar kwam ik 2 keer dichtbij door laag in de 1:03 te lopen, dus hopelijk kan er nu weer een hap vanaf. 3 weken later zal ik nog een halve marathon lopen, maar dan tijdens de NN CPC loop in Den Haag. Ik heb hier nog nooit aan de start gestaan, maar kijk er enorm naar uit. Een laatste race test voor de marathon en altijd een schitterend veld!

Laat me weten of ik jou bij een van deze races aan de start zie staan!


Reacties

" Succes met je voorbereidingen Björn! Benieuwd naar je races 🔥 "

Kirsten | 05-02-2023 14:27:57

" You can do it!!💪🏾 "

Morris | 05-02-2023 14:42:35

" Go Björn! ⚡️ "

Sameena | 05-02-2023 15:52:05

" Succes met je voorbereidingen de komende weken. Die pr op de halve en hele komen er sowieso!! Zelf loop ik ook De CPC (sta bij je in het vak! Wat ik heel gaaf vind) en de Rotterdam marathon. Ook bij beide op een PR jacht🚀 "

Bart Janssen | 05-02-2023 17:36:52

Reageer op deze blog

Partners