WHY DO YOU RUN

Onlangs heb ik samen met Garmin een super toffe video opgenomen voor de campagne 'Why do you run'! Om nog wat verder in te gaan op de reden waarom ik hardloop, heb ik deze blog geschreven. Ook bespreek ik graag mijn doelen en laat ik je zien hoe ik beter kan worden met behulp van mijn Garmin Forerunner!

WHY DO YOU RUN

Prestatie! Naast de vrijheid en ontspanning die het lopen mij biedt, staat het presteren op een bepaald niveau altijd centraal bij mij. Genieten tijdens een hardlooprondje doe ik altijd, met de wetenschap dat ik er ook beter van zal worden.

VRIJHEID EN ONTSPANNING

Na een drukke werkdag de loopschoenen aantrekken en lekker je gedachten laten gaan. De dag doornemen, maar tegelijkertijd ook wegdromen of een wedstrijd simuleren in je hoofd. Het zijn allemaal dingen die bij mij gebeuren tijdens het lopen. Met name tijdens de rustige duurlopen die ik puur op hartslag loop, heb ik de neiging weg te dwalen in mijn gedachtes, wat meteen de ontspanning in het lopen verklaart. 

Op mijn Garmin heb ik de verschillende hartslagzones zo ingesteld dat ik altijd weet of ik nog in de goede zones train, wat met name bij mijn rustige trainingen van belang is. Hiermee bouw ik een betere aerobe basis op, wat weer ten goede komt aan mijn marathons. Daarnaast draag ik mijn Garmin ook casual, zodat ik de hele dag kan zien wat mijn hartslag is en of ik goed herstel van mijn trainingen.

PRESTATIE

Naast de ontspanning en vrijheid is presteren een belangrijk onderdeel van het hardlopen voor mij. De laatste jaren heb ik veel progressie gemaakt op met name de lange afstanden van 10 kilometer tot aan de marathon. Elke wedstrijd wil je jezelf weer verbeteren, maar daar moet voor getraind worden. Die prestaties komen natuurlijk niet vanzelf, dus op dit moment train ik ongeveer 8 á 9 keer per week met daarin verschillende looptrainingen. Zo doe ik intervaltrainingen, baantrainingen en vaartspeltrainingen naast mijn langzame duurlopen. Zo bereik je al je hartslagzones en Garmin laat dit resultaat goed zien in je ‘trainingsstatus’. Dit geeft mij altijd vertrouwen dat ik er goed voorsta en dus weer op tijd fit kan zijn voor de volgende (zware) training!

Vaak is het niet alleen de prestatie na een wedstrijd waar je zo blij mee bent, maar ook het traject wat er aan vooraf ging. Duizenden kilometers trainen, opofferingen, maar vooral genieten van elke stap die je zet voor dat uiteindelijke doel! En of dat nou een 5 kilometer in 30 minuten is of het behalen van een Olympische limiet, elke prestatie is er een om trots op te zijn!

DOELEN

In de hoop dat er na 1 september weer wedstrijden gelopen mogen worden, hoop ik weer te gaan voor een snelle marathon. Mijn marathon PR ligt nu op 2:17.26, maar door een snelle halve marathon begin dit jaar in Barcelona (1:03.55), heb ik als doel om dit jaar voor een tijd van 2:13 te gaan op de marathon. 

Vooralsnog is het voornamelijk zaak om fit te blijven en te genieten van elke training met af en toe een snelheidsprikkel. Zodoende staan we straks allemaal weer fit aan de startlijn en kunnen we weer volop genieten van het resultaat wat jouw Garmin aangeeft na jouw prestatie.

GARMIN

Benieuwd naar alle Garmin Foreunner modellen? Bekijk hier welke garmin het beste bij jou past!


Reageer op deze blog

Partners